jun 27

Whitsunday Islands – dag 141

door in Australië

Als enige van de bus stapten Rob en ik uit in Bundaberg voor een bezoek aan André en Sonja, die wij via de cliënt van mijn moeder hebben leren kennen. Een keertje niet zelf koken, want na een korte tour door Bundaberg stond een fraaie Hollandse maaltijd op ons te wachten. De volgende dag begon met een autoritje langs alle mooie plekken in de omgeving van Bundaberg. Nadat we het hoogste punt van dit vlakke stadje waren gepasseerd, reden we richting het strand. Aangezien het voor de locals gewoon winter is, zal je niet zo snel een Australiër in het water zien. Men kijkt dan ook raar op wanneer twee blije Nederlandse toeristen, die 20 graden meer dan zat vinden, een bommetje wagen. Overigens is Bundaberg qua klimaat de nummer vijf op de wereldranglijst: de gemiddelde temperatuur in de zomer verschilt slechts tien graden met de winter; emigreren dus, als je van zonnen houdt! Eten van fish and chips konden we ook afstrepen, toen André ons naar de beste snackbar van Bundaberg reed. De dag werd afgesloten met een Italiaanse ovenschotel, wederom perfect bereid door Sonja. Een fotootje bracht ons bezoek ten einde: bedankt voor de gastvrijheid!

Een korte busrit bracht ons in Town of 1770, waar Jasper en Stephanie al twee bedden voor ons hadden gereserveerd. Grappen maken over andere mensen bleek in dit hostel niet zo verstandig, want het aantal Nederlandse backpackers lag hoger dan het aantal dagen dat Rob niet had gedoucht. Naast de menselijke bezoekers werd dit hostel ook bewoond door een kakkerlak, die het een goed idee vond om in mijn nek te springen. Ach, kan dat beest ‘knuffelen met een beer’ ook weer van zijn bucketlist afhalen. De rat, die af en toe door de keuken heen huppelde, bevestigde ons vermoeden dat Beachside Backpackers qua hygiëne geen hoge ogen gooit. Een hostel aan het strand in combinatie met veel zon deed ons besluiten om ons van woensdag tot en met vrijdag niet bepaald nuttig te maken; we kunnen ook niet elke dag vlammen.

De nachtbus zette ons zaterdagochtend om 5 uur af in Mackay, waar we samen met Jasper en Stephanie een autootje wilden huren om de Finch Hotton Gorge te checken. Echter konden we de auto pas om 10 uur ophalen, dus besloten we vijf uur te overbruggen in een tankstation. Je zou verwachten dat er op zaterdagochtend weinig te lachen valt bij de pomp; fout gedacht. Na de evil laugh van één of andere aborigonal kwam John even binnenzetten. Blijkbaar is incontinente John een bekende van de pomp, want bij binnenkomst rende één van de medewerkers naar de koelkast om een frambozenyogi te pakken. Niet veel later rende dezelfde medewerker met een geurspray door de pomp, aangezien John, laten we het netjes zeggen, niet zo lekker rook. Eenmaal in bezit van een huurauto, kwamen we een uur later aan bij de Finch Hotton Gorge. De temperatuur stimuleerde het zwemmen in de waterval met natuurlijke glijbanen echter niet echt. Op de terugweg leek het Stephanie een goed idee om wat sinaasappels te plukken van één van de vele bomen langs de weg. Helaas had ze de boer, die tien meter rechts van de boom stond, even gemist. De sinaasappel plukpoging werd omgetoverd tot een bagage verplaatspoging. Niet helemaal feiloos, want de boer had allang door wat het oorspronkelijke doel was. In plaats van een boze blik, werden we geroepen en na een gezellig praatje liep Rob met een dikke tas sinaasappels terug naar de auto. Zo blijkt maar weer: eerlijkheid duurt het langst.

Zondag was het dan zover: het begin van de Whitsundays cruise! Het was nog even spannend of we het zouden halen, want de daadwerkelijke vertrektijd kwam niet helemaal overeen met de tijd op ons ticket, maar bij aankomst in de haven lag de Samurai nog lekker langs de kade te chillen. De trip begon met serieus gezeil: windkrachtje orkaan en temperatuurtje Alaska. Nee, dat was niet alles, maar gelukkig zouden er veel hoogtepunten volgen. Elke dag snorkelen in helder water met een geweldig uitzicht op het koraal en de kleurrijke vissen, rond wandelen op de mooie Whitsunday Islands, drankspelletjes met onze cruisematties en, niet te vergeten, het duiken was onvergetelijk. Halverwege de tweede dag werden we door co-captain Matt op een vlindereiland gedropt. Duizenden vlinders dwarrelden om ons heen, waarvan enkelen uit de lucht gegrepen werden door Lokhorst & Van den Top Ongediertebestrijding B.V.; tot grote ontsteltenis van GroenLinks stemmer Stephanie. De enige Australiër op de boot, Tom (TomTom), navigeerde ons de laatste dag vanaf één van de stranden naar een schildpad. Even later snorkelden we met vijf man rondom Tinus Turtle. Persoonlijke hoogtepuntjes van Rob waren toch wel de lunches en de eerste nacht, waarin hij gezellig tussen Jasper en mij in één bed mocht pitten.

Zojuist hebben we ons laatste avondmaal met Jasper en Stephanie opgepeuzeld. Morgen reizen Rob en ik door naar Townsville, om vanuit daar een bezoekje te brengen aan Magnetic ‘Koala’ Island.

P.S. De foto’s zijn onderweg!

7 reacties op “Whitsunday Islands – dag 141”

 1. Van Je Buur:

  Heren van het reisleven,

  Wat een avonturen weer, ben nog steeds trouwlezer, nee ik bedoel niet de krant, en het is nog steeds leuk om jullie stukken te lezen :P

  waar eindigt deze reis trouwens?
  en ik dacht dat jullie ook nog een beetje gingen zwoegen om wat centen te verdienen, dat staat zeker nog wel op de planning, en zal er vast op blijven staan na de laatste dag? :P

  Groeten,
  Leon B.

  Geplaatst op 28. jun, 2012 om 12:05 #
  • Van Rob:

   Hé buurvent,

   Leuk om te horen, man! We gaan over een paar dagen naar Bali en daar eindigd onze reis ook. Dat werken heb ik maar uit mijn hoofd gezet, ik ben erachter gekomen dat werken niets voor mij is. ;)

   Later!

   Geplaatst op 04. jul, 2012 om 09:00 #
 2. Van Wout:

  Hoi Jongens,

  Echt heel leuk dat jullie bij Andre en Sonja zijn geweest. Wel fantastisch dat jullie zo gastvrij zijn ontvangen en Hollands hebben gegeten. Hebben jullie wel (even)gemist.

  Vanaf vandaag nog een maand en dan terug naar huis.

  Maar jullie beleven nog steeds van alles! Weer leuke verhalen.

  Nog heel veel reis plezier!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Joke

  Geplaatst op 30. jun, 2012 om 18:00 #
 3. Van netta:

  hé boys,

  Ben nog steeds geboeid door jullie verhalen,geweldig wat jullie allemaal meemaken.Sinnaasappels plukken aan de kant van de weg.en dan een tas vol meekrijgen wat een gastvrije mensen daar geweldig.
  Geniet van jullie laatste weken en tot gauw! gr.Netta

  Geplaatst op 01. jul, 2012 om 09:47 #
  • Van Arjan:

   Leuk om te horen :) Jaaa, in Nederland zou je een boze blik krijgen! We hoorden achteraf dat boeren vaak een overvloed aan sinaasappels hebben, dus dat zou verklaren waarom hij ze zo makkelijk meegaf haha!

   Geplaatst op 06. jul, 2012 om 02:12 #
 4. Van Pappa:

  Je hebt Rob ook al goed leren kennen, merk ik al Arjan. Hopelijk heeft hij zich een beetje rustig gehouden in bed.

  Geplaatst op 02. jul, 2012 om 18:40 #
  • Van Rob:

   Ik was zo rustig als een konijntje!

   Geplaatst op 04. jul, 2012 om 09:06 #