apr 30

Queensnight met Freddy – dag 83

door in Australië

Na bijna drie maanden gereisd te hebben, waren de afgelopen tweeënhalve week toch even afkicken. Niet alleen het stilzitten was wennen, maar ook mijn trouwe Sony Cybershot bleef in zijn hoesje zitten. Afgelopen vrijdag hebben we een bezoekje gebracht aan de markt in het City Centre om wijs ‘Ik-Schiet-Graag-Kiekjes’ vinger tevreden te stellen. Het afdingen werkt blijkbaar ook buiten Azië, hoewel het toch iets minder wordt gewaardeerd. De ‘stop your crying!’ van de stropdassenverkoper was de vijf dollar echter helemaal waard.

Aangezien alcohol is verboden in het hostel zijn de volgende ingrediënten vereist voor een goede avond. 1) Men beraamd een locatie, meestal een dormroom, zodat men kan indrinken. 2) Eén ieder smokkelt een zak goon de kamer binnen. 3) Men mixt goon met een frisdrank naar keuze, zodat het vergif enigszins binnen te houden is. Dat vrijdagavond een geslaagde avond was, was ook de volgende dag goed te merken. Nadat we om 8:30 opgestaan waren om vijf pannenkoeken naar binnen te werken, zochten we snel ons nest weer op, om hier vervolgens tot een uurtje of 12 te blijven ronken. Na een zware dag in de TV-room was de visdrank rond een uur of 4 eindelijk uit ons lichaam verdwenen en konden we weer naar behoren functioneren.

Zaterdagnacht hebben we samen met 700 landgenoten als leeuwen staan brullen tijdens Queensnight in Melbourne. Als van ouds in het Nederlands tegen iedereen aan lullen, pauper slechte Hollandse muziek met polonaises en één Heerlijk Helder Heineken (van 8 dollar per stuk) resulteerde in het beste avondje in Australië tot nu toe! Om de nacht nog wat aangenamer te maken, had het hostel voor een dubbele boeking gezorgd. Gratis lagen we, rond een uur of 4 ‘s nachts, eerste rang om het duel tussen Duitser en (uiteraard) dronken Ier uitgevochten te zien worden. Nadat Herr David door een hostelmedewerker naar een andere kamer werd verwezen, konden we onze slaap hervatten.

Dat Freddy een goede invloed heeft op de avond wisten we al, maar dat deze koude rakker de effecten van goon ongedaan kon maken was nieuw voor ons. Zondagochtend werden we zonder een greintje ‘pien in de kop’ wakker en bereidden we ons voor op ons vaste zondagmiddag voetbal. Na een pot met negen Colombianen in het team, die bij elke drie gelukte passes ‘Barca!’ riepen en iedere keer dat ze twee man voorbij dribbelde ‘Messi!’ moesten roepen, vonden we het wel tijd voor een goede pot vijf tegen vijf, waarbij alleen Europeanen toegestaan waren. Na vier uur voetballen liepen we om 17:00 uur strompelend van spierpijn terug naar het hostel.

Vandaag hebben we de laatste zaken geregeld voordat we weer gaan reizen. Bijna drie weken Melbourne was, hoewel we een hoop minder gezien en gedaan hebben dan normaal, een mooie tijd! Een stel mensen uit het hostel wat beter leren kennen dan de normaal gesproken twee-dagen-relaties en ook ondervonden dat leuk werk vinden niet altijd makkelijk is. Morgen stappen we in ons huurautootje voor drie dagen Great Ocean Road. Jullie allemaal een goede koninginnedag in Nederland gewenst!

2 reacties op “Queensnight met Freddy – dag 83”

 1. Van Lianne Hendriks:

  Leuk jongens! Eindelijk weer is wat foto’s, succes met jullie tour en wie weet komen jullie onderweg nog wel een leuke baan tegen!

  Geplaatst op 01. mei, 2012 om 09:20 #
  • Van Arjan:

   Dank je Lian! Ik weet niet of we nog heel veel moeite gaan doen voor een baan. We moeten natuurlijk ook niet moe worden ;)

   Geplaatst op 06. mei, 2012 om 07:30 #