mrt 19

Ons boetepotje – dag 41

door in Nieuw-Zeeland

Met een eigen autootje door Nieuw-Zeeland rijden is heerlijk. We hebben de vrijheid om te gaan en te staan waar we willen en kunnen zelf bepalen wanneer we ergens heen gaan en hoe lang: ideaal dus! Maar elk voordeel heb z’n nadeel, volgens onze voetbalbaas. Vrijdagochtend stapten we de auto in om naar Milford Sound te gaan. Na een minuutje rijden, moest ik remmen voor een auto voor ons. De 80-weg bleek een brede 50-weg te zijn. Helaas kwam deze redding te laat, want inmiddels had de politieagente mij op 68 km/u geklokt. Dat was zwaaien naar mijn 120 dollar. Zoals Arjan altijd zegt: “ervaringen zijn belangrijker dan geld”. Wederom een puike investering!

Na ons voorafje, de twee uur durende wandeltocht Key Summit, was het eindelijk tijd voor Milford Sound. Toen de boot vol met Chinezen was gelost, mochten de niet-spleetogen de boot betreden. De twee uur die hierop volgden, waren onbeschrijfelijk (vandaar wat meer foto’s), met als hoogtepunt een regenboog onderaan een waterval!

Terug in de keuken aangekomen, lag de overgebleven helft van het culinaire hoogstandje van de vorige avond in de koelkast op ons te wachten. De heerlijke kip met rijst was echter getransformeerd in een smakeloze kleffe klomp. Gelukkig was smaakmaker Heinz tomatenketchup ook aanwezig. Aangezien we al onze boxershorts in alle vier de posities hadden gedragen, was het hoog tijd om een was te draaien. Na een pot schaken ben ik naar bed gegaan en is Arjan zijn mand ingedoken.

De volgende ochtend hebben we weer gezellig wifi afgetapt in de bieb. Met twee keer in Nieuw-Zeeland, heb ik mijn totaal aan bibliotheekbezoeken al bijna verdubbeld. Na een sober, doch lekker ontbijt aan Lake Te Anau zijn we richting Queenstown vertrokken. Als chefkoks zijn we direct weer de keuken ingerend om dit keer wraps met kaas, kip, champignons, ui en (omdat we Nederland toch wel een beetje missen) oranje paprika te bereiden.

Een uurtje voordat we wilden gaan stappen, begon een Nederlands sprekende, maar voornamelijk stomdronken Israëliet tegen ons te lallen. Deze 23-jarige strijder heeft drie jaar in het leger gediend, houdt zielsveel van Nederland, is Joods, maar heeft Nederlandse opwekkingsliederen voor ons gezongen en heeft verschillende afleveringen van Nederland Zingt op zijn iPhone staan. Even later zijn we met zijn tweeën richting het centrum gegaan en hebben we een nuchter avondje Saint Patrick gevierd, wie die vent ook wezen mag.

Toen we de volgende ochtend bij de auto aankwamen, was er een verassing voor ons achtergelaten. Op een klein papiertje onder de ruitenwisser stond dat we 60 dollar mochten betalen voor het parkeren langs een gele onderbroken streep. Gedeeld door twee valt dat nog wel mee. Snel de auto op een andere plek langs de straat geparkeerd en de hardloopschoenen aangetrokken, om vervolgens de Ben Lomond te beklimmen. Teruggekomen bij de auto troffen we opnieuw een papiertje aan; dit keer goed nieuws van een ‘friendly local person’. Onze auto stond in de verkeerde richting geparkeerd, dus het advies was om hem zo snel mogelijk om te keren en daarmee nóg een bekeuring te voorkomen. Hopelijk is het hier wel toegestaan om een onmogelijk te ontwijken vogel aan te rijden, als bijrijder een broodje knakworst klaar te maken of vogelpoep met de ruitenwisser op standje twee weg te vegen, anders moeten we een apart boetepotje gaan introduceren.

Vandaag een rustig dagje: de bekeuringen betalen, een Fergburger eten en een avondje stappen om het Queenstown-avontuur af te sluiten.

13 reacties op “Ons boetepotje – dag 41”

 1. Van Ilse Arends:

  Hahah, ik ben meteen vrolijk deze ochtend! Leuk geschreven!:) Veel plezier nog!xx

  Geplaatst op 19. mrt, 2012 om 07:30 #
  • Van Rob:

   Haha, leuk om te horen ;) Zo draag ik ook mijn steentje bij met jouw afstuderen. Want met zo’n ochtendlach moet het wel een productieve dag worden. Je mag backpackbazen.nl dus gewoon opnemen in je literatuurlijst.

   Geplaatst op 19. mrt, 2012 om 22:49 #
 2. Van Debbie:

  Goedemorgen!

  Wat een enorm gave foto’s! Wat een uitzichten zeg..

  Geniet ervan jongens!

  X

  Geplaatst op 19. mrt, 2012 om 08:23 #
  • Van Rob:

   Dankje Debbie :) Hoop dat je zo ook een beetje kan mee genieten! Op die boot had ik voor het eerst dat ik mijn hart in mijn keel voelde, echt bizar ;)

   Geplaatst op 19. mrt, 2012 om 22:51 #
  • Van Arjan:

   Thnx Deb. Het uitzicht kon inderdaad zat beroerder :)

   Geplaatst op 22. mrt, 2012 om 04:32 #
 3. Van Je Buur:

  Whahahaha heb me rot gelachen om dit verhaal XD

  Heerlijk om jullie verhalen met droge humor te lezen, goed begin van mijn ochtend.

  En voor nu voor jullie: Slaapt lekker :P

  Geplaatst op 19. mrt, 2012 om 08:38 #
  • Van Rob:

   Daat doen we het allemaal voor, Léon. Jou een goede ochtend bezorgen ;) Apart dat jullie nu ook weer bijna gaan pitten :P

   Geplaatst op 19. mrt, 2012 om 22:54 #
 4. Van Marcel:

  Goed verhaal Rob! En wat een topfoto’s:)

  Is zo’n mand nou veel goedkoper dan een bed Arjan?

  Groeten!

  Geplaatst op 19. mrt, 2012 om 12:39 #
  • Van Rob:

   Van 270 foto’s moesten er ook wel een paar goede tussen zitten. Heb de blaren op mijn vinger inmiddels verbonden en de 50 beste foto’s geselecteerd ;) Het verhaal typen kostte me dit keer aardig wat moeite, dus erg leuk om te horen! :)

   Geplaatst op 19. mrt, 2012 om 22:58 #
  • Van Arjan:

   Jaa ik betaal tegenwoordig niets meer voor mijn onderkomen. En met Quint ben ik inmiddels wel gewend aan de hondengeur.

   Geplaatst op 22. mrt, 2012 om 04:30 #
 5. Van Coen:

  Gasten! Leuke verhalen man, ben dan ook een zeer trouwe lezer. Hier in nederland gaat alles zijn gangetje :D Ook goed om te horen dat jullie je zelf aan de andere kant van de wereld niet aan de regels weten te houden.

  PS:
  St. Patrick’s Day (Iers-Gaelisch: Lá Fhéile Pádraig) is de nationale feestdag van Ierland, Noord-Ierland, Montserrat en de Canadese provincie Newfoundland en Labrador. De feestdag valt op 17 maart, waarbij men de beschermheilige van het land, Sint-Patricius herdenkt.

  Zo , die hebben jullie in de pocket !

  Wat plaatselijke feitjes;
  Maikel koenders heeft een nieuwe mercedes.
  De 4e ware van roy bleek ook niet geschikt te zijn.
  Mart krijgt een kale plek op zijn hoofd.
  Age doet het goed bij de meisjes in prinsenhof.
  Coen mart en age gaan naar pinkpop.
  Stefan mag nog steeds NIET mee op vakantie.
  Mart heeft eindelijk zijn eerste nacht met anne gehad.
  Roy lust naast aardappels en patat nu ook eieren.
  Hij eet er dan ook 12 per dag.
  En coen mist arie

  veel plezier nog gasten! xx

  Geplaatst op 20. mrt, 2012 om 00:57 #
  • Van Arjan:

   Hahaha Coen, oude baas. Bedankt voor dit geniale berichtje, mijn dag is nog beter dan dat ie al was!

   Waarschijnlijk was Sint Patricius net zo kansloos als al die dronken Ieren. Wie is eigenlijk de beschermheilige van Nederland en waarom is daar geen dag voor?

   Er gebeurt dus behoorlijk wat in het altijd levendige Barneveld. Thnx voor de update! Arie mist Coen ook.

   Geplaatst op 22. mrt, 2012 om 04:28 #
   • Van Coen:

    Dag arjan,

    Een erg voor de hand liggend antwoord dit maal.
    In nederland vieren wij op 5 december een bijzonder feest.
    Wij herdenken op deze speciale dag de beschermheilige van onze hoofdstad, namelijk Sint Nicolaas.
    Bij het normale volk beter bekent als Sinterklaas.

    Er gebeurt zeker altijd wat in het levendige barneveld, zo hebben de buren van mijn buren laatst zelfs een nieuwe goudvis aangeschaft.

    Dikke Lik , van de altijd informatieve coen.

    Geplaatst op 22. mrt, 2012 om 10:16 #