jun 03

Laatste pannekoek – dag 117

door in Australië

Dit hadden we voor vertrek niet verwacht: 30 °C en zon in Nederland, 15 °C en regen in Australië. Het plan om naar Surfers Paradise te gaan, werd nog even uitgesteld, aangezien het hostel in Byron Bay nog steeds goed in de smaak viel. De gratis pannenkoeken, wifi, pooltafel en de chille sfeer maken dit misschien wel het beste hostel waar we tot nu toe geweest zijn. De laid-back houding van de bezoekers van dit hostel werd maandag wel weer duidelijk toen het brandalarm afging; na twee minuten stond de eerste pipo op om even naar de wc te gaan.

De dagen hierop bleef het slechte weer aanhouden, wat ons dwong om binnen te blijven, uit te slapen, de poolskills te verbeteren, films te kijken en de eeuwen oude staartdeling weer eens te maken. De gratis shuttlebus van 17:10 bracht ons iedere middag bij de supermarkt om wat ingrediëntjes in te slaan; dat scheelt weer tien minuten lopen. Toen Heath, onze busdriver van de dinsdagmiddag, drie liftende meiden voorbij reed, schreeuwde één van onze Engelse hostelgenoten: “What the #%$¥ are you doing?!” Een hoop gelach en twee U-bochtjes later werden de meiden in het busje gepropt. De, tot kort geleden zo luidruchtige, Engelse gasten zaten plots als makke lammetjes achter in de bus: typisch gasten!

De woensdag brak aan; zoals altijd vijf minuten na check-out tijd nog een paar nachten bijboeken. Arjan had zijn onderhandel-oorbellen weer ingedaan, want hij kwam terug met $2 korting per nacht en twee gratis surfboards voor de hele dag! De grijze lucht was niet heel bemoedigend, maar als twee beesten gingen we, uiteraard per shuttlebus, op weg. Een kleine wandeling, waarbij het surfboard twee keer van arm gewisselt wilde worden, bracht ons bij de woeste zee. Eén lesje bleek nog niet genoeg voor dit geweld, maar de steeds hardere regen en een ondeugend regenboogje maakte het een hele beleving.

Zoals zo vaak stonden we ‘s avonds weer bij de pooltafel, dit keer met wat meer mensen dan normaal. Uit het Ierse kamp kwam plots het initiatief om een pooltoernooitje te houden; 15 man en 1 vrouw melden zich aan. Het labelbakje voor de voedseltassen werd omgetoverd tot een lotingbakje en niet veel later stond ik tegenover een Engelse dude, die uit zijn bed was gekomen voor dit evenement. Na een goede start en een risicovolle stoot, verdween de zwarte bal voortijdig in het gat; doei Rob, blijf lekker oefenen! Arjan maakte een betere start: na een serie van drie ballen potte hij met veel bravoure de onmogelijk lijkende zwarte bal; een daverend applaus van twintig man deed Arjan schreeuwen als een Oranje leeuw. Het geluk van het aantal toeschouwers had Arjan in de tweede ronde van het laddertoernooi opnieuw. Vrijwel iedereen stond buiten een peuk te doen toen hij de, niet te missen, zwarte bal nog mooier voor Max klaarlegde. Half twee ‘s nachts werd het toernooi door dezelfde Max gewonnen en zochten wij ons nest op.

Na een puike laatste stapavond was het zaterdagmiddag toch echt tijd om Cape Byron Lodge te verlaten. Het einde van opnieuw een mooie tijd. Samen met onze nieuwe maatjes Mac, Courtney en Stephanie stapten we in de Greyhoundbus richting Surfers Paradise. Anderhalf uur richting het noorden is het weer echter niets beter, want het staat hier non-stop te regenen. Aangezien we in het hotel al even op de dames zaten te wachten, vroegen we de receptionist waar we de vrouwen-dormroom konden vinden. Het lekkere burocratische antwoord van meneer Zuurpruim: “I can not give you this information” maakte voor ons wel duidelijk dat we hier snel weg moeten: morgen op naar Brisbane!

PS. Onze oprechte excuses: twee dagen te laat, in verband met de goede gesprekken in de gezellige groep.

3 reacties op “Laatste pannekoek – dag 117”

 1. Van Kvv:

  Samen met onze nieuwe maatjes Mac, Courtney en Stephanie

  Pic’s or it did not happen!

  Geplaatst op 05. jun, 2012 om 11:46 #
  • Van Arjan:

   Speciaal voor jou een picca in het blogbericht hierna ;)

   Geplaatst op 18. jun, 2012 om 01:21 #
 2. Van Pappa:

  Nice mannen! Troost je; het weer is hier ook niet je van het momenteel…..

  Geplaatst op 05. jun, 2012 om 23:03 #