feb 12

Kip Siam – dag 4

door in Thailand

Het plan om gisterenavond in Bangkok uit te gaan, viel helaas in duigen, doordat onze hosteleigenares het nodig vond om de deuren om 12 uur te sluiten. Desondanks was ik vanochtend toch behoorlijk kapot, met als gevolg dat het tempo er (zoals elke ochtend) nog niet echt lekker in zat. Gelukkig hebben we de bus gewoon gehaald en de slaap in de ogen maakte al snel plaats voor de hoop op overleven, gezien de krankzinnige rijstijl van de buschauffeur.

De eerste bestemming voor vandaag was de Floating Market. Dit is een, hoe kan het ook anders, drijvende markt, ongeveer op twee uur ten noorden van Bangkok. Direct bleek dat we een goede dag hadden uitgekozen, want bij alle voedingsmiddelen kregen we een minimaal 62 vliegen cadeau. Om de Thaise economie toch een beetje te spekken, hebben we een flinke tros bananen gekocht. Vervolgens zijn we per speedboat naar een kade gevaren, waar we op een andere bus zijn gestapt.

Na een half uur rijden, was het tijd voor de lunch. De Thaise kok had het recept van Knorr goed afgekeken, want het smaakte precies naar Kip Siam! Een korte bustrip bracht ons bij The Bridge Over The River Kwai. Deze spoorbrug werd in de Tweede Wereldoorlog gebruikt om wapens en voedingsmiddelen over de grens van Burma te vervoeren. De volgende bus bracht ons naar de Tiger Temple. Hier wilden verschillende tijgers graag met ons op de foto en op zo’n moment zijn wij de beroerdste niet, met de kiekjes hieronder tot gevolg.

Inmiddels hebben we ons laten afzetten op één van de normale treinstations (er zijn meer skytrain stations) in Bangkok en bereiden we ons, samen met twee gepensioneerde Thaise bazen en twee Duitse backpackers, voor op de negen uur durende reis naar Surat Thani.

7 reacties op “Kip Siam – dag 4”

 1. Van Remco:

  Hey mannen!

  Gave plaatjes hoor. Had die tijger net gegeten dat jullie zo dichtbij konden komen? Goeie treinreis!

  Geplaatst op 12. feb, 2012 om 11:22 #
  • Van Arjan:

   Nee dat niet.. Deze tijgers krijgen nooit vlees met bloed, dus die behoefte is weg. Daarnaast was het op het warmste moment van de dag en hadden ze inderdaad net gegeten haha.

   Geplaatst op 14. feb, 2012 om 13:05 #
 2. Van Joke:

  Hallo Rob en Arjan,

  We genieten van jullie verslagen en foto’s.
  Volgens mij hebben jullie al veel gezien!

  Groetjes van Wout en Joke

  Geplaatst op 12. feb, 2012 om 12:14 #
  • Van Arjan:

   Dat hebben we zeker! Leuk om te horen :)

   Geplaatst op 14. feb, 2012 om 13:05 #
  • Van Rob:

   Leuk om te horen! :)

   Geplaatst op 14. feb, 2012 om 13:10 #
 3. Van Jan en Sylvia & kids:

  Hi Rob en Arjan,

  Erg leuke verhalen en fotos. Als dat een half jaar zo doorgaat dan blijven wij jullie dagelijks volgen. Geweldige belevenis, we zijn jaloers…
  Goede treinreis en veel genieten de komende tijd. Vergeet niet veel foto’s te maken. Je komt er (waarschijnlijk) maar 1 keer ;-)

  Groetjes van Jan, Sylvia, Mireille, Marjolein en Jeroen.

  PS: Mireille zit net in Zuid-Afrika (links op foto in rode t-shirt http://www.shib.nl/wp-content/uploads/2012/02/IMG_0170.jpg

  Geplaatst op 12. feb, 2012 om 18:42 #
  • Van Rob:

   Dankjewel! :) Het is ook super leuk om samen de verhalen te maken. Dan herbeleef je de dag weer helemaal! En ook erg leuk om reacties uit Nederland te krijgen!

   Echt gaaf van Mireille! Mocht je haar missen, dan kun je daar in ieder geval met mijn moeder over praten ;)

   Groetjes aan de rest!

   Geplaatst op 14. feb, 2012 om 13:07 #