feb 17

Jimmy Daredevil – dag 10

door in Thailand

Na een rustig dagje op het strand dachten we met de Noren en Canadezen naar de half moon party te gaan. Om 12 uur stapten we echter in de taxi richting de jungle met twee Noren, twee Canadezen, twee Zweden en vier Duitsers. De locatie was erg vet, maar het feest zelf kon niet voldoen aan onze hoge verwachtingen.

De volgende dag moesten we voor 11 uur onze bungalows verlaten. Dat zijn toch geen tijden? Ondanks de korte nacht (en wellicht nog een andere reden, iets met drank), heb ik het uiteindelijk met veel moeite bijna gehaald. Na afscheid te hebben genomen van iedereen die al wakker was (één Canadees), zijn we per boot naar Koh Samui vertrokken. Al snel kwamen we aan op een rustig bungalowpark op het strand; een behoorlijke overgang ten opzichte van het hektische leven op Koh Pangang. Het beeld van de eigenaar van het park was snel geschetst, toen hij ons, bij de eerste ontmoeting, marihuana aanbood. In de bungalows om ons heen slapen hier voornamelijk, om het netjes te zeggen, vrij bijzondere lui.

Toen we even later in de stad liepen, op zoek naar een goedkoop restaurant, werden we op een bekende, maar verrassende manier begroet: “goedendag”. Een Nederlandse man bleek hier samen met zijn Thaise vrouw een restaurant te runnen en via hem hebben we veel informatie over het eiland verkregen. Na een goede maaltijd, wat vuurwerk op het strand en een langdradig gesprek met een Duitse droogkloot was het tijd om slaap in te halen.

Donderdagochtend, rond half 10, zou het echt gaan gebeuren: we wilden een poging wagen om onze kleren, helemaal zelfstandig, te wassen. De Thaise vrouw bij de receptie gooide echter roet in het eten door te zeggen dat we de kleren de volgende dag weer konden ophalen. Gezien ons drukke leven hebben we hier maar mee ingestemd.

Op de terugweg naar onze bungalow zagen we de eerste (en waarschijnlijk enige) normale gast (Jimmy) zitten en samen met hem zijn we op scooters het eiland gaan verkennen. Na enkele gesprekken was een bijnaam voor Jimmy geboren: Daredevil. Zijn nek is op twee plekken gebroken geweest en daarnaast is hij vier keer een tand verloren. Blijkbaar heeft hij er niet bepaald van geleerd, want salto’s doen bij de eerste de beste waterval vanaf een twee meter hoge rots in ondiep water leek ons toch niet bepaald verstandig. Echter bedenkt Jimmy dit zich altijd pas nadat hij iets heeft gedaan, zo vertelde hij. Na het zien van de Namuang Waterfall 1 zijn we verder gereden naar Namuang Waterfall 2. Deze waterval bleek zowaar nog mooier te zijn dan zijn kleine broertje. Na een klim van een aantal uur kwamen we aan op een indrukwekkende plek, waar we flink wat foto’s hebben genomen. Daarna hebben we samen met Jimmy wat gegeten en daarmee eindigde de tweede dag op Koh Samui.

Vandaag is alweer de laatste dag op dit eiland en staan we voor een lastige keuze: in de hangmat liggen of toch op het strand chillen?

16 reacties op “Jimmy Daredevil – dag 10”

 1. Van Debbie:

  Foto’s zien er goed uit jongens! Ben maar een beetje jaloers….

  Jammer dat het feestje een beetje tegenviel.. Maar volgens mij staan er veel andere gave dingen tegenover!

  Geniet ervan!

  En ik zou voor het strand gaan :) !

  X

  Geplaatst op 17. feb, 2012 om 08:38 #
  • Van Arjan:

   Jaaa was ook echt een hele vette omgeving.. We gaan niet zoveel uit hoor; nogal duur in verhouding tot eten/hostels.. Van een avond stappen kun je ook een dag leven haha! Het is trouwens het strand geworden hoor :)

   Geplaatst op 19. feb, 2012 om 04:11 #
 2. Van Kvv:

  In vergelijking met de Barn, stelt welk feest dan ook natuurlijk niets meer voor. Je had het kunnen weten. Arie is scaredevil?

  Geplaatst op 17. feb, 2012 om 09:24 #
  • Van Arjan:

   Klopt.. Af en toe mis ik dat diehard uitgaan in Barneveld wel. Ach over een half jaartje is het weer zover :) En op het gebied van salto’s doen vanaf een twee meter hoge rots in ondiep water ben ik een behoorlijke scaredevil haha.

   Geplaatst op 19. feb, 2012 om 04:14 #
 3. Van Lianne:

  Wowww ik ben jaloers! Ziet er allemaal echt prachtig uit! En dikke 10 voor de verhalen die jullie schrijven, haha! Erg hilarisch. Ik was ook voor het strand gegaan! Hangmat hadden jullie pas toch al gedaan?

  Geplaatst op 17. feb, 2012 om 09:28 #
  • Van Arjan:

   Er zijn hier inderdaad ook ziek mooie plekken. Misschien leuk om zelf te gaan over paar jaartjes? Haha nou sommige dingen zijn ook echt hilarisch.. Genoeg rare dingen meegemaakt haha! Het is inderdaad het strand geworden, maar dat was ook niet voor het eerst hoor :P

   Geplaatst op 19. feb, 2012 om 04:17 #
 4. Van Joke:

  Hoi jongens,

  Ik ben nu even de draad kwijt. Is dit backpacken of vakantie???????????

  Voor je laten wassen, uit eten enz.

  Groetjes van Joke

  Geplaatst op 17. feb, 2012 om 14:39 #
  • Van Marcel van den Top:

   Wacht maar moeders: als over een paar maanden het geld op is, moeten ze wel zelf koken wassen:)

   Marcel

   Geplaatst op 17. feb, 2012 om 17:13 #
   • Van Rob:

    Haha. Als het jullie lukt om voor minder dan twee euro zelf een gerecht te koken, dan hoor ik het graag :) En die paar ton die ik op de bank heb staan, houd het nog wel even vol hoor! :P

    Geplaatst op 19. feb, 2012 om 04:19 #
   • Van Arjan:

    Haha nou het is en blijft backpacken hoor.. In mijn vakantie sjouw ik niet met zware backpacks door de stad gedurende een paar uur en eet of drink ik gewoon waar ik zin in heb.. Maar het was inderdaad wel luxe dat er voor ons gewassen werd: waarschijnlijk de eerste en de laatste keer haha.

    Geplaatst op 19. feb, 2012 om 04:21 #
 5. Van eefje van Ravenhors:

  Hoi Arjan
  Wat leuk om al die berichtjes van je te lezen
  Je hebt echt een gaaf leven zeg
  Blijf genieten

  groetjes Eefje

  Geplaatst op 17. feb, 2012 om 20:57 #
  • Van Arjan:

   Leuk dat je me volgt! Ben al aardig ver in het tijdschrift; staan leuke dingen in! Genieten blijf ik zeker doen, maak je geen zorgen ;)

   Geplaatst op 19. feb, 2012 om 04:23 #
 6. Van Jan en Sylvia & kids:

  Hallo Arjan en Rob,

  Leuk om jullie verslagen te lezen, geeft ons een vakantiegevoel.
  Laat op staan, uitgaan, lekker eten en drinken.
  Helaas duurt het voor ons nog even voordat het zover is.
  Veel plezier, wij ploeteren nog even voort.

  Geplaatst op 19. feb, 2012 om 12:10 #
 7. Van Lida:

  Hai boys, in sneltreinvaart alle blogs van de afgelopen week gelezen. Jullie hebben al veel meegemaakt zeg! Leuk om te zien/lezen. Beeldend geschreven. Je haar is al weer gegroeid bob;) tot horens.

  Geplaatst op 19. feb, 2012 om 15:09 #
 8. Van dirk:

  Hoi Rob,

  Dat van die paar ton op de bankrekening hebben wij al gezien en hebben onze e vakantie in oostenrijk al van bekostigd.
  Dus leef maar zuinig want het is zo op.
  Doe geen gekke dingen zodat jullie gezond het komende half jaar door komen
  (is je moeder niet gelukt)
  Jullie schrijftalenten vallen mij mee ga zo door het is leuk.

  Je vader

  Geplaatst op 19. feb, 2012 om 15:24 #
 9. Van Lida:

  Vers van de pers, net geskyped met de mannen. Ze zitten nu in phuket! We zijn benieuwd naar het eerst volgende verslag op de blog! Hou dit vol want het is leuk jullie te volgen via al deze verslagen.

  Geplaatst op 19. feb, 2012 om 16:20 #