apr 15

Goon – dag 68

door in Australië

Om 11 uur was het pijnlijke moment aangebroken: we moesten afscheid nemen van onze rijdende opslagplaats. Met de backpack op de rug, de daypack op de buik, een tas in iedere hand en een welgemeende traan op beide wangen, kwamen we aan bij het vliegveld. Om half 5 zou het vliegtuig gaan, dacht ik, maar lezen is nog steeds niet mijn ding. Op het ticket, dat we anderhalve maand geleden hadden geboekt, stond toch echt 9 uur. Beetje jammer weer, maar na een lange dag wachten en vier uur vliegen, zetten we dan toch voet aan land in Australië: het startschot voor een nieuw avontuur!

Donderdagmorgen, 8 uur, niets gepland en weinig benul van hoe alles er in Australië aan toe gaat. Wat zijn hier de prijzen voor accomodatie en levensonderhoud? Hoe kunnen we hierop besparen? Hoe vinden we werk en waar moeten we op letten? Pinnen of betalen met creditcard? Waar hebben we toegang tot internet? Een kleine greep uit de ‘ik-begrijp-er-niets-van’ lijst. Dat vraagt om een regeldag! Het leuke van zo’n dag is dat we in korte tijd enorm veel antwoorden krijgen. Het vervelende is dat elk antwoord minstens drie nieuwe vragen oplevert. Soms komen antwoorden ook uit een nogal onverwachte hoek. Zo bleek de in Kroatië geboren Zwitserse bankmedewerkster, die nu naar Australië is geëmigreerd, ook wel geïnteresseerd in uitgaan. Tussen de bankzaken door, vertelde ze van alles over de barstreets, waar we ‘supermodels’ konden vinden en daarnaast nam ze de websites van de beste clubs en pubs even met ons door. “Chapel Street is very nice, you guys should really go to Club Revolver, but Rob, could you please enter your pincode for your new bankaccount?”. Echt professioneel kunnen we het niet noemen, maar een goed verhaal had ze.

Een lange nacht slapen was het streven, maar daar dachten één van onze dormmatties en de hosteleigenaar anders over. Rond 3 uur kwam de hosteleigenaar de dorm binnenstormen, om vervolgens het licht aan te knallen en een gozer niet bepaald vriendelijk te verzoeken zijn koffers te pakken. De daaropvolgende vijf minuten lagen we vanuit onze skybox naar een goede pot bekvechten te kijken. Niet iets wat veel mensen in hun rijtje ‘daar mag je mij voor wakker maken’ hebben staan, maar voor ons was er geen ontkomen aan. Nadat de tassen van onze Engelse maat hardhandig de dorm waten uit gedonderd, konden we weer verder gaan met de activiteit, waar we eigenlijk voor waren gaan liggen. De aanleiding van het voorval is tot op heden onbekend.

De vrijdag werd in de vroege ochtend, rond een uur of 9, gedegradeerd tot regeldag nummero twee. Aangezien het hostel voor de komende nachten was volgeboekt, waren we genoodzaakt een andere rustplaats te zoeken. De keuze viel op een hostel in de aan het strand gelegen wijk St Kilda. Gemakkelijk te bereiken met de tram, maar ja, hoe zorgen we ervoor dat we legaal in de tram mogen zitten? Na vijf keer navraag te hebben gedaan (nee, dit keer niet overdreven), waren we de trotse bezitters van een tweetal tramkaartjes. De avond hebben we, samen met twee andere Nederlanders, op het strand doorgebracht. Hier hebben we kennis gemaakt met ‘goon’, een behoorlijk zoete witte wijn, die alle backpackers met liters tegelijk achterover slaan. Niet lekker, wel goedkoop, dus ook wij moeten hieraan geloven.

Regeldag drie, ook wel zaterdag, begonnen we met gratis pannenkoeken en eindigden we met een drankspel in het park. In het hostel was het namelijk verboden om eigen alcohol te nuttigen. Volgens hen was dat niet nodig, want er was een goedkope bar in het hostel aanwezig. Een biertje kostte maar vier dollar; je snapt niet dat ze het ervoor kunnen doen. Na een kort nachtje en een blik op de strak blauwe lucht, hebben we vandaag de hele dag in de zon gelegen. Wat nou herfst. Morgen ons eerste internationale sollicitatiegesprek: we’re curious!

16 reacties op “Goon – dag 68”

 1. Van Pappa:

  Op welke vacature mannen? Koeien melken?

  Geplaatst op 16. apr, 2012 om 10:57 #
  • Van Rob:

   De dierentuin! Geen koeien melken, ook geen tijgers voeren, maar misschien kunnen we in de catering aan de slag! ;)

   Geplaatst op 16. apr, 2012 om 12:16 #
 2. Van Wout:

  Dat was wel even wennen dan, want je hebt toch nog nooit wijn gedronken?
  Verder ben ik jaloers op jullie met dat in de zon liggen. Hier vriest het in de nacht! Leuk stukje weer en goede reis verder.

  Geplaatst op 16. apr, 2012 om 12:19 #
  • Van Arjan:

   Klopt en dat had ik graag zo willen houden! In Nederland gaan we gewoon weer over op bier :)

   Hier reist iedereen verder omhoog, omdat het ‘koud’ wordt. 20 graden en zon lijkt mij weinig reden tot klagen.

   Geplaatst op 18. apr, 2012 om 02:21 #
 3. Van Annemiek:

  haha ik zag op je facebook een nieuw verhaal met titel ‘goon’, die wilde ik natuurlijk wel even lezen. als er iets is wat ik absoluut NIET mis aan australie, is het dat wel;) kijk de volgende keer maar even op de doos bij ‘may contain:…’ daar staat als het goed is fish tussen…. misschien toch iets wat je liever niet weet ;) maar hé: het is goedkoop en je wordt er dronken van, dus backpackers drinken het :P een tip om het toch nog een beetje drinkbaar te maken: een scheutje cola of lemonade (sprite)! helpt echt ;)

  heel veel plezier in Australië!!

  Geplaatst op 16. apr, 2012 om 19:01 #
  • Van Rob:

   Haha! Dat had je me inderdaad niet hoeven vertellen. Het scheelt dat ik op z’n tijd best kan genieten van een harinkje, dus moet goed komen! ;) Ik vond die goon eigenlijk beter smaken dan normale wijn, dus dat is mooi mee genomen. Als we nog nieuwe mixjes verzinnen laat ik je het weten! ;)

   Geplaatst op 18. apr, 2012 om 01:56 #
   • Van Annemiek:

    jaa dat zeg je nu, maar wacht maar tot je het een aantal x gehad hebt, dan word je al misselijk als je het ruikt ;)

    Geplaatst op 20. apr, 2012 om 13:36 #
 4. Van Annemiek:

  oh en volgens mij las ik in 1 van de verslagen iets over het missen van frikandellen enzo? ik wil jullie niet blij maken met een dode mus (dat is het gezegde toch?:P), maar uit redelijk betrouwbare bronnen heb ik vernomen dat tijdens koninginnedag in melbourne (als jullie daar dan nog zijn) zowel frikandellen als kroketten verkrijgbaar zijn….. ze organiseren daar namelijk Dutch Orange Day.

  Geplaatst op 16. apr, 2012 om 19:14 #
  • Van Rob:

   KROKETTEN! Dat zou echt super zijn. We zijn dan waarschijnlijk nog in Melbourne, goede tip! :D

   Geplaatst op 18. apr, 2012 om 02:00 #
  • Van Rob:

   Bij nader inzien…

   http://www.youtube.com/watch?v=oFsyLoXwe6Y&feature=player_embedded

   Ik sla de kroketten wel over dit jaar. ^^

   Geplaatst op 18. apr, 2012 om 02:29 #
   • Van Annemiek:

    wattan, ik zie je er wel rondlopen hoor! haha ;) nee maar ze hebbe vast nog wel ergens anders. goed rondkijke en informeren, zo hebben ze in Sydney standaard een nederlands eettentje :) succes met de zoektocht haha

    Geplaatst op 20. apr, 2012 om 13:34 #
 5. Van Dirk:

  Via goed ingelichte kringen heb ik gehoord dat jullie vandaag een afspraak gemaakt hebben om een dagje proef gaan draaien in de catering van de dierentuin van Melbourne.
  Doe je best en maak er geen beestenboel van.
  Wel fijn want als jullie dan weer thuis zijn jullie in ieder geval uitstekend geschikt voor de afwas.

  Geplaatst op 17. apr, 2012 om 08:35 #
 6. Van PJ:

  Goed bezig jongens! Laat maar horen of jullie daar hard gaan werken;)

  Veel plezier in Australië!

  Geplaatst op 17. apr, 2012 om 13:52 #
  • Van Rob:

   Je gaat het horen! Zul je nog eens lezen wat een werkmentaliteit is, beste vrind. ;)

   Later.

   Geplaatst op 18. apr, 2012 om 02:01 #
 7. Van Dirk:

  Hoi Rob en Arjan, uit goed ingelichte kringen heb ik vernomen dat jullie een dagje gaan proefdraaien in de catering van de dierentuin.
  Hopelijk maken jullie er geen beestenboel van.
  Als het allemaal lukt zijn jullie bij terugkomst natuurlijk uitermate geschikt voor de afwas.
  Wat een blij vooruitzicht.

  Geplaatst op 17. apr, 2012 om 16:36 #
  • Van Rob:

   Klopt helemaal, pa! Afwassen kunnen we al, maar apen (zoals jij) verzorgen, moeten we nog leren.

   Cheers!

   Geplaatst op 18. apr, 2012 om 02:06 #