mei 21

Dag 100 – dag 104

door in Australië

Toen we in Port Macquarie aankwamen, dachten we even weer in Azië te zijn beland. We waren onze ogen nog aan het uitwrijven van de lange busrit of er stonden alweer twee man hun hostel te promoten. Hier geen mannen met vieze snorretjes, maar een grote Australische beer en een lelijk, klein, dik ventje. Aardig was Gollum wel, want we kregen pardoes een euro korting op onze nachten. Aangekomen bij het hostel, gaf de laid-back hosteleigenaar, met parkiet op de schouder, ons de sleutels en “here is a lollie, because lollies are cool”. Al snel kwamen we erachter dat we hier wel even konden vertoeven; TV room, gameroom met pool-, airhockey-, voetbal- & tafeltennistafel, zwembad met hangmatten en gratis bodyboards & computertoegang gingen er bij ons wel in.

De donderdag brak aan en niet zomaar eentje: dag 100. Lang hebben we hiernaar uitgekeken, want dag 100 staat in het teken van zondigen tegen het sobere leven. Toch begonnen we de dag actief; een grote wandeling over de stranden zou ons bij een lighthouse, met een mooi uitzicht, brengen. Na anderhalf uur met de zon op de kop gelopen te hebben, klonk het lighthouse echter niet meer zo interessant en besloten we, als twee luie koala’s, de stabiele rugligging aan te nemen. Maar zijn koala’s lui dan? Jazeker! Koala’s slapen namelijk 18 uur per dag, legde de guide in het Koala hospital ons haarfijn (en driemaal) uit. Wij kwamen tijdens voedertijd, dus Harry, Barry en Larry kwamen net uit hun boom rollen. De geloofwaardigheid van de koala-guide nam met forse schrede af toen hij ons vertelde dat we de koala-vrouwtjes kunnen herkennen aan een klipje in het rechteroor, want “women are always right”. Eenmaal terug in het hostel, was het voor ons tijd voor een feestje: 16:00 uur – taart en koffie, 21:00 uur – onbeperkt pizza en bier. Feitje: onbeperkt blijkt beperkt te zijn, wanneer er een dronken Ier mee eet.

De volgende ochtend stonden we in onze wetsuits en met onze surfboards te trappelen om te water te gaan. Het touwtje, dat het surfboard met je been verbindt, kwam vooral tijdens het eerste half uur zout water happen goed van pas. Net toen het opstaan en surfen goed begon te lopen, verplaatste de aandacht van de hele groep. Tien dolfijnen kwamen langs om te kijken hoe Arjan en ik het er vanaf brachten. Die blije vissen bleven een kwartiertje om ons heen zwemmen om vervolgens de vinnen te nemen. Twee uur surfen later waren we verkocht: dit gaan we vaker doen! Gezien het prachtige weer besloten we onze actieve dag opnieuw liggend af te sluiten. Aangezien het strand wat ver lopen was, gingen we voortijds neerwaarts, tot vermaak van voorbijgangers. Sinds wanneer is het vreemd dat twee toeristen, waarvan één op een Tweety handdoek inclusief hartjes, op een stukje gras naast een parkeerplaats gaan liggen?

Zaterdag zijn we de Greyhoundbus ingestapt richting Coffs Harbour, bekend om zijn bananen. De groene bananen die wij voor twee dollar langs de weg kochten, vielen echter wat minder in de smaak en wat meer in de prullenbak. Die nacht stond de wekker om kwart voor vijf, aangezien Bayern en Chelsea geen rekening met ons houden. Geschrokken werd Arjan anderhalf uur na zijn wekker wakker, net op tijd voor de extra tijd. Prima zo: vanuit bed tv kijken. ‘s Middags zijn we samen met de hostelmanager naar een grasheuvel met tig kangaroes gereden. Geniale beesten met baasachtige sprongen. Eén kleine Skippy was zelfs head-first in de buidel van mama gehopt!

Inmiddels zijn we in Byron Bay beland. We zitten in een super gezellig hostel met opnieuw gratis pannenkoeken als ontbijt. Een mooi weekje voor de boeg!

PS. Dagje te laat als gevolg van de goon, want goon is het begin van al het kwaad.

4 reacties op “Dag 100 – dag 104”

 1. Van Wout:

  Hoi Jongens,

  Ons de ogen uitsteken met een lekker stuk gebak…Is die andere helft ook al op?

  100e dag, en nu maar aftellen of hebben jullie nog hele grote plannen.

  We horen/lezen het wel weer.

  Succes, Joke

  Geplaatst op 22. mei, 2012 om 19:35 #
  • Van Rob:

   De tweede helft hebben we op dag 101 opgepeuzeld! ;) We hebben zeker nog grote activiteiten op de planning staan: Fraser Island, Whitsundays, Great Barrier Reef, surfen in Noosa en natuurlijk nog een maand naar Bali, waarvan we nog praktisch niets van weten. Hopelijk spreken ze daar Engels, want dat is geen overbodige luxe! ;)

   Geplaatst op 27. mei, 2012 om 01:27 #
 2. Van netta:

  hé boys.
  van harte met het 100 dagen afwezig zijn in de gezelligste straat van nederland.
  wij nemen er ook maar eentje op jullie,want genieten ook al 100 dagen van de rust.
  groetjes jan,netta lianne en iris

  Geplaatst op 23. mei, 2012 om 10:40 #
  • Van Arjan:

   Haha bedankt buurtjes! Het doet zo nu en dan ook wel even pijn om geen Romeijn te zijn. Hopelijk zorgen Lianne en Ruben een beetje voor de levendigheid, want ik wil niet in een seniorenbuurt terechtkomen over twee maandjes ;)

   Geplaatst op 05. jun, 2012 om 11:24 #